Kistefos Museum søker ny direktør

1. juli 2022

Ønsker du å lede Norges nye "must-see cultural destination"?

Kistefos Museum er en unik kunst- kultur og naturdestinasjon, beliggende i vakre omgivelser på Jevnaker. Kistefos er bygd på det tidligere fabrikkområdet til AS Kistefos Træsliberi og består i dag av en imponerende skulpturpark, to kunstgallerier med skiftende utstillinger, samt et industrimuseum. Det nye signaturbygget The Twist har høstet en rekke priser og nominasjoner for sitt spektakulære design. I 2020 ble Kistefos omtalt som en must-see cultural destination av The New York Times. Kistefos er en privat stiftelse.

Arbeidsoppgaver og ansvar:

• Daglig ledelse, personalansvar og administrasjon
  • Økonomisk styring og rapportering
  • Prosjektledelse, inkludert deltakelse i mange og svært ulike typer prosjekter
  • Drivkraft for videreutvikling av konsept, markedsmuligheter og besøkstall
  • Samarbeid med et ambisiøst styre, kunstnere, eksterne samarbeidspartnere, offentlige myndigheter m. fl.

Personlige egenskaper og bakgrunn:

• Trygg, tydelig og samlende leder
  • Erfaring fra, og interesse for, samtidskunst og kulturhistorie
  • Erfaring med destinasjonsutvikling
  • Operativ og praktisk, samt ha god gjennomføringsevne og simultankapasitet
  • Fleksibel, og ha god samarbeidsevne internt og eksternt
  • God muntlig/skriftlig formuleringsevne, norsk/engelsk, og ha norsk kulturforståelse

Om arbeidsgiveren

Det er i dag 13 fast ansatte med et hjerte for destinasjonen og besøkende på Kistefos, hvorav syv rapporterer til direktør. I tillegg kommer et betydelig antall sesongansatte i de syv månedene Kistefos holder åpent. Ny direktør skal i hovedsak arbeide ut fra kontoret på Jevnaker.
Virksomheten er i vekst med økende besøkstall og spennende planer.

Kistefos omfatter:
•Skandinavias viktigste utendørs skulpturpark, med 50 internasjonale skulpturer
•To separate kunstgallerier med utstillinger av nasjonale/internasjonale samtidskunstnere,
hvorav det ene er signaturbygget The Twist
•Kafé og butikk
•Flotte utendørsarealer med turstier og lekepark for barn
•Industrimuseet Levende fabrikk: Det eneste intakte tresliperiet i Skandinavia, bygget i 1889, og står på Riksantikvarens liste over bevaringsverdige teknisk-industrielle kulturminner

Les mer om stillingen på Finn.no eller kontakt Bjørn Smulders i Din Rekruttering as. Tel: 90991290 bjorn@dinrekruttering.no.

DSF7432

Team Kistefos. Foto: Vegard Kleven