Kistefos Museum vant i lagmannsretten

19. januar 2023

Kistefos EA Signs icons 0007 379 web

Toalettrommet. Foto: Einar Aslaksen.

Arkitektene bak The Twist, Bjarke Ingels Group (BIG), ble i 2021 dømt til å betale for overskridelsene under byggingen av toalettanlegget i museumsbygningen.

BIG anket dommen fra Ringerike, Asker og Bærum tingrett og partene møttes igjen i Borgarting lagmannsrett i Oslo for ankesaken. Nå er dommen klar.

- Kistefos Museum har vunnet frem på alle punkter i lagmannsretten, og dommen var enstemmig. Et samlet Kistefos ønsker å takke arkitekt Bjarke Ingels og hans team for godt samarbeid gjennom mange år, og for et bygg vi er svært begeistret og stolte over, sier direktør ved Kistefos Museum, Kari Roll-Matthiesen.

Stiftelsen Kistefos-Museet sender en stor takk til advokatfirmaet Wiersholm og Advokat Ronny Lund.