Foto: Haakenstad

Vanlige spørsmål

Kan jeg ta med hund?

Hunder er velkommen til å være med i parken, men de kan ikke bli med inn i bygningene, det vil si i The Twist Galleri, Nybruket Galleri, Industrimuseet og museumsbutikken. Etter avtale med kommuneoverlegen, og for å forhindre smitte, er det innført enveiskjøring i The Twist denne sesongen. Dette medfører at man går inn via Closed Gallery og ut via Panorma Gallery. Dette må tas hensyn til når man planlegger besøket med hund. Vi beklager ulempen dette måtte medføre.

Hva er åpningstidene deres?

Sesongen varer fra 24. mai til 11. oktober.

Kistefos er åpent tirsdag til søndag fra 10 - 17.

Den travleste perioden er mellom 11 - 14.

Skulpturparken er alltid tilgjengelig, også utenom sesong og åpningstid. Merk at noen av skulpturene kan være pakket inn eller slått av.

Hvordan kommer jeg meg til Kistefos?

Kistefos ligger på Jevnaker, om lag en times kjøretur fra Oslo og Gardermoen. Se nærmere reisebeskrivelse her.

Hvor kan jeg parkere?

Vi har to innganger til Kistefos og det er parkeringsplasser i begge ender av parken.

- Inngang fra Jevnaker, innkjøring via E16 og Bergerfossvegen:

• Parkeringsplass med plass til 100 biler
  • Ekstra parkering ved Bergerfossveien med plass til 100 biler, 250 meter gange.
  • Ekstra parkering ved Puttemyra, 900 meter gange.
  • Ekstra parkering ved Bergerfossveien, 1500 meter gange.
  • Bobiler henvises til ekstra parkeringplasser ved Puttemyra eller Bergerfossveien.
  • Vennligt ikke parker langs Samsmoveien og Bergerfossveien.

- Inngang fra Ringerike, via Hadelandsveien/Fylkesvei241:

• Parkeringsplass med plass til 150 biler

Når er det flest besøkende?

Det er flest som besøker oss mellom 11 - 14. På travle dager må man beregne noe kø inn i The Twist da vi må begrense antallet mennesker som er inne samtidig av hensyn til smittevern. Ønsker du å komme en dag det er lite mennesker anbefaler vi å ta turen en ukedag.

Kan jeg ha med el-sparkesykkel?

Du kan benytte el-sparkesykkel i parken, men ikke inne i lokalene, det vil si i The Twist Galleri, Nybruket Galleri, Industrimuseet og museumsbutikken.

Hvilke smitteverntiltak har dere?

Se våre smitteverntiltak

Må jeg kjøpe billett på forhånd?

Billetter kjøpes ved inngangene. Betaling med kort eller Vipps. Kistefos er et stort område så alle kommer inn.

Hvor kjøper jeg årskort?

Årskort kjøpes i billettlukene ved en av inngangene.

Gjelder inngangsbilletten også til The Twist?

Ja, inngangsbilletten gjelder til hele parken og alle utstillingslokalene.

Er det servering på området?

Ja. På grunn av dagens situasjon, og i påvente av nytt kafébygg, tilbyr vi enkel, men god servering. Vår gode nabo Thorbjørnrud Hotell, som er en av Norges beste lokalmatprodusenter, serverer baguetter, osteblings, pai, vaffler og mer fra sin food-truck.

Det er også tillatt å ta med egen mat, men denne må nytes utenfor kaféområdet.

Er parken tilrettelagt for rullestol og bevegelseshemmede?

For bevegelseshemmede anbefaler vi ankomst fra Ringerike/Fylkesvei 241, da inngangen fra Jevnaker/E16 starter med en bratt bakke.

Kistefos er et stort naturområde på 200 mål beliggende i et naturlig kupert terreng. Veiene er dekket med grus. Enkelte av stigningene kan være utfordrende for de som er dårlig til bens eller sitter i rullestol, slik at man bør velge alternativ rute.

På grunn av dagens situasjon med COVID-19 er det innført enveiskjøring i The Twist, med inngang fra Closed Gallery, og utgang fra Panorama Gallery. Denne ruten innebærer imidlertid en bratt bakke på vei opp til parken. Denne er ikke ideell for bevegelseshemmede, så de som har behov kan naturligvis gå ut av The Twist via Closed Gallery hvor man finner en slakere vei opp til parken.

Er parken tilrettelagt for barn?

Ja! Her kan barna løpe fritt og undre seg over kunstverkene - flere av dem er også interaktive. Med vårt nye barnekart blir besøket til en spennende oppdagelsesferd med passe vanskelige oppgaver. Kartet fås ved begge inngangene. Ved kaféplassen finner dere en aktivitetspark med ulike klatreapparater og i Industrimuseet er det både hoppegrop og hamsterhjul for de små.

Holder dere omvisninger for grupper?

Absolutt! Vi har flere ulike omvisninger og vi skreddersyr gjerne dersom gruppen har en spesiell interesse. Kontakt oss på booking@kistefosmuseum.com eller 61 31 03 83 for en hyggelig prat.

Hvor finner jeg toaletter?

Vi har toaletter i The Twist og på kaféplassen.

Kan man bade i elven?

Nei! Det er svært sterk strøm i elven og vi ber alle holde god avstand og vise aktsomhet.

Hvordan kan jeg holde meg oppdatert om hva som skjer hos dere?

Meld deg gjerne på nyhetsbrevet vårt og følg oss i sosiale medier! Se lenker nedenfor.