10 Kistefos Museet lunsj ute Foto Didrick Stenersen

Thorbjørnrud Hotell fokuserer på lokalprodusert mat. Foto: Visit Innlandet.

Butikk, kafé og lekeplass

Midt i skulpturparken, i hjertet av Kistefos, er vår hyggelige kaféplass. Her finner du også museumsbutikken, toaletter og en lekeplass for barna.

Kafé - med fokus på kortreiste råvarer

Vår utendørs kafé er plassert på et hyggelig historisk tun midt i skulpturparken. Serveringen driftes av Øvre Kjekshus Gård som er en av Norges beste lokalmatprodusenter. Både varme og kalde retter er laget av kjøtt, ost og grønt fra gården. Dyrene på Øvre Kjekshus beiter ute hele sommeren - det kjennes på smaken! De har også stor produksjon av grønsaker, urter og bær og ikke minst den sagnomsuste osten fra eget ysteri. Øvre Kjekshus lager oster av både ku- og sauemelk, så ta gjerne med deg en smaksprøve hjem fra museumsbutikken også.

Kafeen serverer også retter basert på lokalt elgkjøtt fra Kistefos Vilt. Har du vært på åpningsdagen vår vil du raskt gjenkjenne smaken av pølsene fra Kiltefos Vilt. Også disse produktene selges i museumsbutikken.

Kistefos Kafé har gode smørbrød i fleng

Aftenposten
Pergola

Foto: Marie Wien Lodsby

Cheddar

Museumsbutikk

Museumsbutikken Smia legger vekt på flott design og god kvalitet. Her finner du alt fra interiørartikler og smykker, til kunstbøker, leker og godteri, kaffe og te. Flere av produktene er laget av kunstnere og håndverkere fra nærområdet og vi har lagt vekt på å tilby fine ting som du ikke finner alle andre steder. Glem heller ikke å ta med deg noe godt viltkjøtt fra søsterbedriften Kistefos Vilt. I museumsbutikken er det lett å finne den perfekte gaven!

CCA22 C6 A F510 453 E B739 FDDB7 CA5 D3 A1

Mange fine artikler å ta med seg hjem etter et besøk på Kistefos! Foto: Maria Sandvik

Museumsbutikk

Foto: Maria Sandvik

Eplejuice saft

I museumsbutikken vår finner du en rekke varer fra lokale produsenter, som denne juicen fra Røyse. Foto: Maria Sandvik.

Barnas Kistefos

En aktivitetspark for de minste barna ligger også rett i nærheten. Og ikke glem å ta en tur i vann-labyrinten vår Veien til stillhet. Garantert moro for de minste!

Kistefos BAW 002 1

På varme dager er skulpturen høres høye gledeshyl fra vannlabyrinten. Moro for både barn og voksne! Foto: Benjamin Ward.

RVP5798

Vannlabyrinten Veien til stillhet er barnas favoritt! Foreldretips: Ta med tørt skift. Foto: Jon Sandbu.

Lekeplass