Vanlige spørsmål

Hva er åpningstidene deres?

04.05 - 23.06

Tir - fre, 11 - 17

Lør - søn, 10 - 17

24.06 - 25.08

Man - søn, 10 - 17

26.08 - 29.09

Tir - fre, 11 - 17

Lør - søn, 10 - 17

30.09 - 13.10

Man - søn, 10 - 17

Merk at åpningstider for Variants av Pierre Huyghe avhenger av vannstanden i elva. Tentativ åpning for 2024 er 13. juni. Dersom du besøker Kistefos utelukkende for Variants, anbefaler vi at du utsetter besøket til juli, da det er størt mulighet for at verket er åpent.

Skulpturparken er alltid tilgjengelig, også utenom ordinær åpningstid og sesong. Områdebillett kjøpes via automat ved en av inngangene.

Hva koster det?

 • Voksen, 195,-
 • Honnør, 165,-
 • Student, 100,-
 • Barn og unge (0-19), gratis

Medlemskap:

 • Kistefos Medlem Voksen, 550,-
 • Kistefos Medlem Honnør, 450,-
 • Kistefos Medlem Student, 300,-
 • Områdebillett utenfor åpningstid/sesong 100,-

Parkering, 85,-

Kan man besøke dere utenom åpningstid?

Skulpturparken alltid tilgjengelig for den som ønsker å gå en tur i inspirerende omgivelser. Merk at noen av skulpturene kan være pakket inn eller slått av.

En områdebillett utenfor sesong og åpningstid koster kr 100,-. Billetter kjøpes på automatene ved en av inngangene til parken.

Må jeg kjøpe billett på forhånd?

Ordinære billetter og medlemsskap kan forhåndsbestilles på nett, eller kjøpes ved en av inngangene. Kistefos er et stort område så alle kommer inn.

Hvordan kommer jeg meg til Kistefos?

Kistefos ligger på Jevnaker, om lag en times kjøretur fra Oslo og Gardermoen. Se nærmere reisebeskrivelse her.

Ønsker du å reise med offentlig transport går det ekspressbuss med VY fra Oslo til Kistefos utvalgte dager i sesong. Les mer om tilbudet her.

Hvor kan jeg parkere?

Vi har to innganger til Kistefos og det er parkering i begge ender av parken. Begge parkeringsplassene har et godt utvalg av elbilladere.

Merk at Kistefos er et stort område med naturlig kupert terreng. For bevegelseshemmede anbefaler vi ankomst fra Parkering Sør (Kistefossveien 24) der terrenget er slakere enn fra Parkering Nord (Samsmoveien 41).

Parkering Kistefos Sør:

Anbefalt parkering for de som kommer fra Oslo og omegn, samt bevegelseshemmede. Inngang fra Ringerike, via Hadelandsveien/Fylkesvei241. Adresse: Kistefossveien 24. Se plassering på Google Maps her.

 • Parkeringsplass med plass til 150 biler
 • Elbilladere
 • Parkering for bobil. (Overnatting ikke tillatt).

Parkering Kistefos Nord:

- Inngang fra Jevnaker, innkjøring via E16 og Bergerfossvegen. Adresse: Samsmoveien 41. Se plassering på Google Maps her.

 • Parkeringsplass med plass til 100 biler
 • Ekstra parkering ved Bergerfossveien med plass til 100 biler, 250 meter gange.
 • Ekstra parkering ved Puttemyra, 900 meter gange.
 • Ekstra parkering ved Bergerfossveien, 1500 meter gange.
 • Vennligt ikke parker langs Samsmoveien og Bergerfossveien.

Er parken tilrettelagt for rullestol og bevegelseshemmede?

For bevegelseshemmede anbefaler vi å benytte Parkering Sør, da inngangen fra Jevnaker/E16 starter med en bratt bakke. Parkering Sør har ankomst fra Ringerike/Fylkesvei 241. Adressen er Kistefossveien 24. Se plassering på Google Maps her.

Handicap-toalett finnes i The Twist og i toalettanlegget på kaféplassen.

Kistefos er et stort naturområde på 250 mål, beliggende i et naturlig kupert terreng. Veiene er dekket med grus. Enkelte av stigningene kan være utfordrende for de som er dårlig til bens eller sitter i rullestol, slik at man bør velge alternativ rute. Snakk med en av våre verter for foreslått rute.

Er parken tilrettelagt for barn?

Ja! Her kan barna løpe fritt og undre seg over kunstverkene - flere av dem er også interaktive. Med vårt nye aktivitetskart blir besøket til en spennende oppdagelsesferd med passe vanskelige oppgaver. Kartet fås ved begge inngangene. Ved kaféplassen finner dere også en aktivitetspark med ulike klatreapparater, og i Industrimuseet er det både hoppegrop og hamsterhjul for de små.

Er det servering på området?

På Kaféplassen får du serveringen basert på lokalprodusert mat fra Øvre Kjekshus Gård. Her får du varme og kalde småretter laget av kjøtt, ost og grønt fra gården, samt lokalt kjøtt fra Kistefos Vilt.

På varme dager finner du også et lite utsalgssted for is og drikkevarer ved skulpturen "Veien til stillhet".

Det er tillatt å ta med egen mat, men denne må nytes utenfor kaféområdet.

Kan jeg ta med hund?

Hunder er velkommen til å være med i parken, men de kan ikke bli med inn i bygningene, det vil si i The Twist Galleri, Nybruket Galleri, Industrimuseet og museumsbutikken. Vi beklager ulempen dette måtte medføre.

Holder dere omvisninger for grupper?

Vi har flere ulike omvisninger og vi skreddersyr gjerne dersom gruppen har en spesiell interesse. Kontakt oss på booking@kistefosmuseum.com eller 61 31 03 83 for en hyggelig prat.

Kan jeg ha med el-sparkesykkel?

Du kan benytte el-sparkesykkel i parken, men ikke inne i lokalene, det vil si i The Twist Galleri, Nybruket Galleri, Industrimuseet og museumsbutikken.

Hvordan blir jeg Kistefos Medlem?

Å være Kistefos Medlem gir en rekke gode fordeler. Medlemsskapet kan kjøpes online eller ved en av inngangene. Har du allerede besøkt oss, men ønsker å oppgardere til medlemsskap vil billettprisen fra ditt besøk bli trukket fra på kjøpssummen.

Gjelder inngangsbilletten også til The Twist?

Ja, inngangsbilletten gjelder til hele parken og alle utstillingslokalene.

Hvor finner jeg toaletter?

Vi har toaletter i The Twist og på kaféplassen.

Kan man bade i elven?

Nei! Det er svært sterk strøm i elven og vi ber alle holde god avstand og vise aktsomhet.

Hvordan kan jeg holde meg oppdatert om hva som skjer hos dere?

Meld deg gjerne på nyhetsbrevet vårt og følg oss i sosiale medier! Se lenker nedenfor.