Kunst

DSF1351
DSF1452

Hurvin Anderson: Salon Paintings

Kistefos har gleden av å annonsere den første soloutstillingen i Norden med malerier og tegninger av den anerkjente britiske kunstneren Hurvin Anderson. Salon Paintings sammenstiller og utforsker verk fra Andersons bejublede Barbershopserie, helt fra de tidligste maleriene og studiotegningene han laget i 2006, frem til nye malerier som vises for aller første gang, og som avslutter serien.

Les mer

Pipilotti Rist

Pipilotti Rist - Lobe Of The Lung

I Nybruket vil det vises en altoppslukende flerkanals videoinstallasjon av den anerkjente sveitsiske kunstneren Pipilotti Rist (f. 1962), en pionér innen video-og installasjonskunst.

Les mer

01 springbrett24 ea p

Has My Place Forgotten Me?

Gjennom prosjektet Springbrett tilbys unge kuratorer en mulighet til å stille ut på Kistefos. Gjennom en OPEN CALL ble kuratorer i alderen 21-35 invitert til å sende inn sitt utstillingskonsept med utgangspunkt i verk fra Christen Sveaas' Kunststiftelse.

Les mer

Våre utstillingslokaler:

J4 A2325 1 2 2 1

The Twist

The Twist er tegnet av arkitektene i Bjarke Ingels Group (BIG) og er et helt unikt utstillingslokale med varierte lyskilder og utsikt over Randselva. Galleriet vrir deg på midten i en skulpturell form, og formelig svever i et 60 meter langt spenn.

Les mer om The Twist

DSF0609

Fra utstillingen No One Is An Island i 2022. Foto: Vegard Kleven.

Nybruket Galleri

Nybruket Galleri ligger i en av de gamle fabrikklokalene til A/S Kistefos Træsliberi. Den industrielle arven er bevart og skaper en flott ramme for kunsten. Det vises utstillinger i både 1. og 2. etg.

Les mer om Nybruket Galleri