Kunst

Tony Cragg

Tony Cragg - MATERIAL IN MIND. Foto: Michael Richter.

Tony Cragg

Tony Cragg - MATERIAL IN MIND. Foto: Michael Richter.

Tony Cragg

Tony Cragg - MATERIAL IN MIND. Foto: Michael Richter.

TONY CRAGG
MATERIAL IN MIND
29.04 - 29.10
The Twist

Kistefos er stolte av å kunne presentere den første store soloutstillingen i Norge med verker av den fremtredende britiske skulptøren Sir Tony Cragg. MATERIAL IN MIND viser over 25 verk, inkludert nøkkelverk fra Christen Sveaas’ Kunststiftelse og Christen Sveaas’ Kunstsamling.

Les mer

Cerith Wyn Evans

Cerith Wyn Evans, 'Once a Noun, Now a Verb…', 2005, Gjengitt med tillatelse av Christen Sveaas' Kunststiftelse. Foto: Vegard Kleven.

DSF0602

Verker av Ida Ekblad. Foto: Vegard Kleven.

Sean Landers, Ideals on Wheels

Sean Landers, Ideals on Wheels, 2008. Gjengitt med tillatelse av kunstneren og Christen Sveaas’ Kunststiftelse.


COPY PASTE
29.04 - 29.10
Nybruket Galleri, 1. etg

I Nybruket Galleris 1. etasje vises utstillingen COPY PASTE som utforsker integreringen av tekst i samtidskunst. Utstillingen vil introdusere viktige internasjonale kunstnere fra Christen Sveaas’ Kunststiftelse til Kistefos’ besøkende, samtidig som den vil utfordre publikum til å tenke mer kritisk rundt informasjonen vi konsumerer og kraften det visuelle språket har til å forme vår forståelse av verden.

Les mer

Mikkel Mcaldinen.

Mikkel Mcaldinen. LANDEK MINE LAST SHIFT AUGUST 21, 1991 (2015). Gjengitt med tillatelse av Christen Sveaas' Kunststiftelse.

Tracing Absence

Foto: Vegard Kleven

Tracing Absence
29.04 - 15.10
Nybruket Galleri, 2. etg

Utstillingen Tracing Absence består av verk fra Christen Sveaas’ Kunststiftelse, og tematiserer fravær som en prosess. Utstillingen har fokus på fotografi og inviterer betrakteren til å konfrontere ubehaget som kan oppstå i møte med følelser av tomhet og fravær.

Les mer

Våre utstillingslokaler:

J4 A2325 1 2 2 1

The Twist

The Twist er tegnet av arkitektene i Bjarke Ingels Group (BIG) og er et helt unikt utstillingslokale med varierte lyskilder og utsikt over Randselva. Galleriet vrir deg på midten i en skulpturell form, og formelig svever i et 60 meter langt spenn.

Les mer om The Twist

DSF0609

Fra utstillingen No One Is An Island i 2022. Foto: Vegard Kleven.

Nybruket Galleri

Nybruket Galleri ligger i en av de gamle fabrikklokalene til A/S Kistefos Træsliberi. Den industrielle arven er bevart og skaper en flott ramme for kunsten. Det vises utstillinger i både 1. og 2. etg.

Les mer om Nybruket Galleri