RVP5798

Vannlabyrinten Veien til stillhet er barnas favoritt! Foreldretips: Ta med tørt skift. Foto: Jon Sandbu.

Kistefos - opplevelser for hele familien!

Kistefos er en helt unik kulturdestinasjon med The Twist, kunstutstillinger, en stor skulpturpark og et spennende industrimuseum. Men visste du at vi også har en rekke aktiviteter for barn? La barna boltre seg med aktivitetspark, rebusløp, hoppegrop, hamsterhjul og bading i vannfontenen, mens de voksne nyter det rike kulturtilbudet.

Kistefos har store uteområder og ligger vakkert til langs Randselva på Jevnaker, kun én time fra Oslo. Barn til og med 16 år går gratis!

Kistefos BAW 143

Foto: Benjamin Ward

Aktivitetshefte for barn

Plukk opp ditt aktivitetshefte ved inngangen og bli med på rebusløp! Vi har flere ulike aktivitetshefter, så her vil tiden fly avgårde. En flott måte å utforske praken på, samtidig som man stimulere sansene og kreativiteten. Flere av skulpturene er også interaktive og innbyr til lek og moro.

Skjermbilde 2021 06 29 kl 15 46 13
RVP5891

Plukk opp ditt aktivitetshefte ved inngangen og bli med på rebusløp! Foto: Jon Sandbu.

Barnas favoritt - vannlabyrinten!

En tur i vannlabyrinten "Veien til stillhet" er obligatorisk for et hvert besøk til Kistefos. Ta med håndkle og badebukse for her blir du våt!

I tillegg til den pulserende vannlabyrinten har denne skulpturen en speillabyrint hvor man kan gå seg vill og se seg selv på nye måter.

Kistefos BAW 002 1

På varme dager er skulpturen høres høye gledeshyl fra vannlabyrinten. Moro for både barn og voksne! Foto: Benjamin Ward.

Jeppe Hein - The Path to Silence

"Veien til stillhet" av Jeppe Hein er en grandios steds-spesifikk installasjon på nedsiden av det gamle tresliperiet. Foto: Knut Arne Breibrenna.

Barn i fontene

Gøy for de minste! Foto: Visit Oslo.

Historisk sus

Industrimuseet på Kistefos er på hele syv etasjer. Her er det flust av ganger, kriker, kroker og rare ting man kan utforske. Sett i gang de store maskinene ved hjelp av knapper og lær om industrisamfunnet som en gang fantes på Kistefos. I Tresliperiet finnes også et hamsterhjul og en hoppegrop for de minste, og på Sliperiloftet kan du lage din egen digitale blomst.

Psst: Se opp for hester i taket!

409 F7 ABB C325 4104 87 CE 12 DEED0 E95 B3 1 105 c

Hester i taket? Jada, på Kistefos kan alt skje. Foto: Jon Sandbu.

6 E5710 B5 FB9 F 464 D B96 A 1 D009 E243 E6 A 1 105 c

Tresliperiet forteller historien om industrisamfunnet på Kistefos og går over hele syv etasjer. Foto: Vegrad Kleven.

IMG 0927 1

Foto: Torunn Finnerud.

Aktivitetspark og kafé

Har barna mer energi igjen? I aktivitetsparken kan barna boltre seg mens de voksne tar seg en pust i bakken på kaféplassen rett ved.

IMG 0906 2

Fortsatt energi igjen etter en lang dag? Aktivitetsparken venter! Foto: Maria Karlsson.

En dag på Kistefos er en flott og inspirerende opplevelse for både store og små!

Hjertelig velkommen!

Kistefos BAW 154

I skulpturparken kan barna løpe fritt og undre seg over kunsten. Flere av skulpturene er også interaktive. Foto: Benjamin Ward.

Kistefos BAW 139 2

Foto: Benjamin Ward.

Kistefos BAW 146

Foto: Benjamin Ward