Jeppe Hein The Path to Silence 2

Om skulpturparken

Kistefos er en av Skandinavias største skulpturparker og vil i løpet av 2019 ha 46 skulpturer av markante norske og internasjonale kunstnere.

De første årene etter åpningen i 1999 ble parken utvidet i hovedsak med norske samtidsskulpturer. Etter noen år tok skulpturparken en internasjonal vending, med avduking av skulpturer og installasjonen av kjente internasjonale kunstnere.

I 2005 endret skulpturparken seg videre, hvor vi avduket det første verket i rekken av mange bestillings- og stedsspesifikke kunstverk. Dette betyr at skulpturene er lagd ekslusivt for oss. Skulpturene og installasjonene blir til med inspirasjon fra den industrielle aktiviteten som en gang fant sted i fabrikken, den frodige naturen og kulturhistorien på området.

I årene etter har parken blitt årlig utvidet med 1 - 2 store og spektakulære stedsspesifikke skulpturer. Kistefos planlegger å avduke minst en skulptur hver sesong i årene fremover. Utviklingen av skulpturparken er gjort mulig gjennom velvillige gaver fra Christen Sveaas, som gjennom årene har gitt skulpturene i gave til museet.

Petroc Sesti Energy Matter Space Time 4
Tony Cragg Castor Pollux
Viewing machine