2023 06 06 Kistefos sommer Hans Haug DSC07799

Nybruket Galleri

Nybruket Galleri ligger i en av de gamle fabrikkbygningene til A/S Kistefos Træsliberi. Den industrielle arven er bevart og skaper en flott ramme for kunsten. Her vises skiftende utstillinger, basert på verker fra Christen Sveaas' Kunststiftelse og Christen Sveaas' Kunstsamling.

Årets utstillinger:

Pipilotti Rist

Lobe Of The Lung

14.06 - 13.10

Nybrukets 1. etg


I Nybruket vil det vises en altoppslukende flerkanals videoinstallasjon av den anerkjente sveitsiske kunstneren Pipilotti Rist (f. 1962), en pionér innen video-og installasjonskunst.

Gjennom store videoprojeksjoner og digital manipulering har hun utviklet installasjoner som omslutter betrakteren og får liv fra langsomme, kjærtegnende regnskyll av klare fargetoner.

Pipilotti Rist

Springbrett - Has My Place Forgotten Me?

14.06 - 13.10

Nybrukets 2. etg

Gjennom prosjektet Springbrett tilbys unge kuratorer en mulighet til å stille ut på Kistefos. Gjennom en OPEN CALL ble kuratorer i alderen 21-35 invitert til å sende inn sitt utstillingskonsept med utgangspunkt i verk fra Christen Sveaas' Kunststiftelse.

Mottakeren av Springbrett OPEN CALL 2024 er Noor Bhangu.

«Has My Place Forgotten Me?» er en samlingsbasert gruppeutstilling som utforsker temaet migrasjon. Med utgangspunkt i verk fra Christen Sveaas’ Kunststiftelse bringer utstillingen sammen kunstnere som arbeider innenfor ulike lokaliteter, historier og medier. Med et særlig fokus på migrantestetikk, adresserer Bhangu sentrale spørsmål knyttet til stedsfornemmelse og -tilhørighet. Utstillingen dykker ned i tematikker som bevegelse og forandring, og utforsker hvordan ulike kunstneriske uttrykk engasjerer seg med handlinger, temaer og effekter av migrasjon.

01 springbrett24 ea p

Tidligere utstillinger har vært med noen av vår tids mest relevante kunstnere som Marina Abramovic, Wilhelm Sasnal, Louise Bourgeois, Ai Weiwei, og Jeppe Hein.

Kistefos Jan Khur Tempo 3253
DSF0609

Fra utstillingen No One Is An Island i 2022. Foto: Vegard Kleven.

Kistefos Jan Khur Tempo 3242

Fra utstillingen TEMPO TEMPO TEMPO i 2019. Foto: Jan Kuhr.