Skulptur

Bench

Bench av Tatiana Trouvé. Foto: Vegard Kleven.

The Guardian

The Guardian av Tatiana Trouvé. Foto: Vegard Kleven.

Tatiana Trouvé er årets skulptør!

Det er en glede å kunne annonsere den fransk-italienske kunstneren Tatiana Trouvé (f. 1968 i Cosenza, Italia) som årets skulptør på Kistefos. Til sesongåpningen har Trouvé laget to stedsspesifikke verk, som vil vises i det historiske Tresliperiet.

DSF2827

Marianne Heske er årets skulptør 2023

Kistefos har gleden av å annonsere Marianne Heske som årets skulptør. Heske har arbeidet som kunstner i over 40 år, og regnes som en foregangsfigur innen norsk konseptkunst. Bronseskulpturen Blue, som ble avduket 16. august på Kistefos, er en videreføring av Heskes arbeid med dukkehodet, et gjentagende motiv i kunsten hennes siden 1970-tallet.

Les mer

Skulptur I, 2022, Tone Vigeland

Skulptur I, 2022, Tone Vigeland. Foto: Vegard Kleven.

August 2022: Nytt verk av Tone Vigeland avduket

- Vi er dypt beæret over at Tone Vigeland takket ja til utfordringen med å lage et stedsspesifikt verk for Kistefos. Vigeland er en av Norges mest anerkjente kunstnere og det er en stor glede å kunne avduke denne vakre skulpturen som verk nummer 51 i skulpturparken, sier direktør ved Kistefos, Birgitte Espeland.

Les mer

Screen

Pierre Huyghe er årets kunstner 2022

Årets verk i skulpturparken er "Variants" av den anerkjente franske kunstneren Pierre Huyghe. Verket er laget spesielt for Kistefos og er Huyges største permanente verk til dags dato.

Les mer

IMG 3645

Portrett av Ida Ekblad fremfor A DEADLY SLUMBER OF ALL FORCES (2021). Foto: Jacqueline Landvik, 2021. Gjengitt med tillatelse fra Kistefos Museum og Peder Lund.

August 2021: Monumentalt verk av Ida Ekblad

Ida Ekblad er en av Norges mest anerkjente samtidskunstnere og vi er stolte av å kunne presentere et nytt og stedsspesifikt verk av henne i skulpturparken. Verket, A DEADLY SLUMBER OF ALL FORCES, er plassert i terrenget utenfor The Twist etter kunstnerens eget ønske. Den monumentale skulpturen er malt for hånd og den største og viktigste skulpturen av kunstneren til nå.

Les mer om verket

DSF8875

Foto: Vegard Kleven

DSF8665

Foto: Vegard Kleven

Mai 2021: Carol Bove med ny skulptur til åpningen

Amerikanske Carol Bove (f. 1971) har laget et monumentalt, stedsspesifikt verk til Kistefos' sesongåpning. Verket PASANASAP er tro mot hennes stil og uttrykk, og skapt i hennes foretrukne materiale de seneste årene: stål.

Bli kjent med verket

DSF7773 HRD

Foto: Vegard Kleven.

Weiner portrait robin martin 20131

Lawrence Weiner. Foto: Robin Martin

DSF7688 HDR

August 2020: Stedsspesifikk skulptur av Lawrence Weiner

Årets skulptur 2020 var av den internasjonalt anerkjente amerikanske konseptkunstneren Lawrence Weiner. Weiner besøkte parken vinteren 2016 og har utarbeidet fire nye tekster spesielt for Kistefos, inspirert av stedets industrihistorie.

Bli kjent med verket

Kistefos EA Tony Cragg Castor and Pollux 0025

Castor & Pollux er en av fire Tony Cragg-skulpturer på Kistefos. Den forteller historien om den romerske myten om de to tvillingene Castor og Pollux som ble forent i udødelighet på stjernehimmelen. Foto: Einar Aslaksen.

Kistefos EA Jeppe Hein Path of Silence 0072

Veien til Stillhet av Jeppe Hein er en favoritt hos mange - også hos barna, som bader i den om sommeren. Foto: Einar Aslaksen.

Tony Cragg Articulated Column

Articulated Column er én av fire Tony Cragg skulpturer i parken. Denne ble avduket i 2001. Foto: Frederic Boudin.

Skulpturpark med internasjonalt nivå

Kistefos skulpturpark ligger i naturskjønne omgivelser og huser en imponerende samling skulpturer med anerkjente kunstnere som Yayoi Kusama, Fernando Botero, Claes Oldenburg, Olafur Eliasson, Anish Kapoor, Jeppe Hein, Tony Cragg og Elmgreen & Dragset. Samlingen er bygd opp gjennom tre ulike faser hvorav den siste fokuserer på stedsspesifikke bestillingsverk.

Bli kjent med skulpturparken her

Kistefos EA Oldenburg and Van Bruggen Tumbling Tacks 0014

Detalj fra Tumbling Tacks av Oldenburg og van Bruggen. Foto: Einar Aslaksen.

Oversikt over skulpturene

Skulpturparken inneholder 52 skulpturer. Verkene spenner seg fra det monumentale til det unnselige, det dypsindige til det lekne.

Finn din favoritt her

Guest, Sandra Machado:

Amazing!!! I love this place ❤ ❤ ❤

Kart over skulpturparken

Naviger i kartet for å finne frem til skulpturene