Skulptur

Kistefos EA Tony Cragg Castor and Pollux 0025

Castor & Pollux er en av fire Tony Cragg-skulpturer på Kistefos. Den forteller historien om den romerske myten om de to tvillingene Castor og Pollux som ble forent i udødelighet på stjernehimmelen. Foto: Einar Aslaksen.

Kistefos EA Jeppe Hein Path of Silence 0072

Veien til Stillhet av Jeppe Hein er en favoritt hos mange - også hos barna, som bader i den om sommeren. Foto: Einar Aslaksen.

Tony Cragg Articulated Column

Articulated Column er én av fire Tony Cragg skulpturer i parken. Denne ble avduket i 2001. Foto: Frederic Boudin.

Skulpturpark med internasjonalt nivå

Kistefos skulpturpark ligger i naturskjønne omgivelser og huser en imponerende samling skulpturer med anerkjente kunstnere som Yayoi Kusama, Fernando Botero, Claes Oldenburg, Olafur Eliasson, Anish Kapoor, Jeppe Hein, Tony Cragg og Elmgreen & Dragset. Samlingen er bygd opp gjennom tre ulike faser hvorav den siste fokuserer på stedsspesifikke bestillingsverk.

Bli kjent med skulpturparken her

Kistefos EA Oldenburg and Van Bruggen Tumbling Tacks 0014

Detalj fra Tumbling Tacks av Oldenburg og van Bruggen. Foto: Einar Aslaksen.

Oversikt over skulpturene

Skulpturparken inneholder 46 skulpturer. Verkene spenner seg fra det monumentale til det unnselige, det dypsindige til det lekne.

Finn din favoritt her

DSF7773 HRD

Foto: Vegard Kleven.

Weiner portrait robin martin 20131

Lawrence Weiner. Foto: Robin Martin

DSF7688 HDR

Ny stedsspesifikk skulptur av Lawrence Weiner

Årets skulptur 2020 var av den internasjonalt anerkjente amerikanske konseptkunstneren Lawrence Weiner. Weiner besøkte parken vinteren 2016 og har utarbeidet fire nye tekster spesielt for Kistefos, inspirert av stedets industrihistorie.

Bli kjent med verket

Shine of Life, Yayoi Kusama

Yayoi Kusama, Shine of Life, 2019. Kistefos. © YAYOI KUSAMA. Courtesy Ota Fine Arts, Tokyo/Singapore/Shanghai and Victoria Miro, London/Venice. © YAYOI KUSAMA. Photo: Einar Aslaksen

Yayoi Kusama - Shine of Life

Skulpturen Shine of Life av Yayoi Kusama ble avduket under sesongåpningen 2019. Verket er laget spesielt til Kistefos etter en rekke besøk på området, og går i dialog med naturen, vannet og industrien. Skulpturen er den største Kusama-skulpturen av sitt slag i Norden.

Prikkemani denne vei!

Guest, Sandra Machado:

Amazing!!! I love this place ❤ ❤ ❤

Kart over skulpturparken

Naviger i kartet for å finne frem til skulpturene