Skulptur

IMG 3645

Portrett av Ida Ekblad fremfor A DEADLY SLUMBER OF ALL FORCES (2021). Foto: Jacqueline Landvik, 2021. Gjengitt med tillatelse fra Kistefos Museum og Peder Lund.

Nytt monumentalt verk av Ida Ekblad

Ida Ekblad er en av Norges mest anerkjente samtidskunstnere og vi er stolte av å kunne presentere et nytt og stedsspesifikt verk av henne i skulpturparken. Verket, A DEADLY SLUMBER OF ALL FORCES, er plassert i terrenget utenfor The Twist etter kunstnerens eget ønske. Den monumentale skulpturen er malt for hånd og den største og viktigste skulpturen av kunstneren til nå.

Les mer om verket

DSF8875

Foto: Vegard Kleven

DSF8665

Foto: Vegard Kleven

Her er årets skulptur

Amerikanske Carol Bove (f. 1971) har laget et monumentalt, stedsspesifikt verk til Kistefos' sesongåpning. Verket PASANASAP er tro mot hennes stil og uttrykk, og skapt i hennes foretrukne materiale de seneste årene: stål.

Bli kjent med verket

Kistefos EA Tony Cragg Castor and Pollux 0025

Castor & Pollux er en av fire Tony Cragg-skulpturer på Kistefos. Den forteller historien om den romerske myten om de to tvillingene Castor og Pollux som ble forent i udødelighet på stjernehimmelen. Foto: Einar Aslaksen.

Kistefos EA Jeppe Hein Path of Silence 0072

Veien til Stillhet av Jeppe Hein er en favoritt hos mange - også hos barna, som bader i den om sommeren. Foto: Einar Aslaksen.

Tony Cragg Articulated Column

Articulated Column er én av fire Tony Cragg skulpturer i parken. Denne ble avduket i 2001. Foto: Frederic Boudin.

Skulpturpark med internasjonalt nivå

Kistefos skulpturpark ligger i naturskjønne omgivelser og huser en imponerende samling skulpturer med anerkjente kunstnere som Yayoi Kusama, Fernando Botero, Claes Oldenburg, Olafur Eliasson, Anish Kapoor, Jeppe Hein, Tony Cragg og Elmgreen & Dragset. Samlingen er bygd opp gjennom tre ulike faser hvorav den siste fokuserer på stedsspesifikke bestillingsverk.

Bli kjent med skulpturparken her

Kistefos EA Oldenburg and Van Bruggen Tumbling Tacks 0014

Detalj fra Tumbling Tacks av Oldenburg og van Bruggen. Foto: Einar Aslaksen.

Oversikt over skulpturene

Skulpturparken inneholder 46 skulpturer. Verkene spenner seg fra det monumentale til det unnselige, det dypsindige til det lekne.

Finn din favoritt her

Guest, Sandra Machado:

Amazing!!! I love this place ❤ ❤ ❤

Kart over skulpturparken

Naviger i kartet for å finne frem til skulpturene