Avduket 2011

“All of Nature Flows Through Us”
av Marc Quinn

Skulpturen er laget etter en modelle av Christen Sveaas iris med vannet fra Ransdelven strømmende gjennom.  Utført i bronse.

All of Nature Flows Through Us av Marc Quinn er en tro kopi av Christen Sveeas' iris. Ved å føre elven gjennom øyet, understreker kunstneren den direkte koblingen mellom mennesket og naturen, og oppfordrer oss til å ta ansvar for naturen og våre omgivelser. Foto: Vegard Kleven.

All of Nature Flows Through Us

  • Avduket 2011
  • Material(er) Patinert bronse og rustfritt stål, vannpumpesystem, betong
  • Dimensjoner 1000 cm (diameter)
  • Kunstner Marc Quinn
  • Hvor Vis i kart

Med utgangspunkt i Christen Sveaas som modell, har Quinn skapt en monumental bronseskulpturplassert midt i Kistefossens utløp. Skulpturen er en nytolkning av det klassiske portrettet, og fanger om mulig enda mer av den portrettertes karakter.

Regnbuehinnens mønster er omhyggelig risset inn i overflaten, i relieff, og den sorte pupillen er erstattet av et hulrom der det skummende vannet fra fossen strømmer gjennom øyet før det igjen blir en del av det naturlige elveleiet. Naturen flommer, bokstavelig talt, gjennom det enorme bronseøyet.

Kistefos EA Marc Quinn All of Nature Flows Through Us 0003

All of Nature Flows Through Us av Marc Quinn. Foto: Einar Aslaksen.

Ved å føre elven gjennom øyet, understreker kunstneren den direkte koblingen mellom mennesket og naturen, nærmest som en oppfordring til å bruke våre sanser, lytte til og ta ansvar for naturen og våre omgivelser.

IMG E0283 1

All of Nature Flows Through Us av Marc Quinn. Foto: Per Martin Nordlie.

Kart over området

Naviger i kartet for å finne skulpturer, utstillingslokaler, museumsbutikk og kafé.