Avduket 2001

“Articulated Column”
av Tony Cragg

Skulptur, svart, sirkler plassert oppå hverandre, grønn natur

Articulated Column er én av fire Tony Cragg skulpturer i parken. Denne ble avduket i 2001. Foto: Frederic Boudin.

Articulated Column

  • Avduket 2001
  • Material(er) Bronse
  • Dimensjoner 450 x 150 x 150 cm
  • Kunstner Tony Cragg
  • Hvor Vis i kart

Articulated Column måler 450 x 150 x 150 cm. Til tross for sin metriske størrelse og høye vekt, har ikke skulpturen et tungt uttrykk.

Sirkelens rytmiske dans, variasjoner og gjentakelse av nettopp denne geometriske formen, skaper den helhetlige, energiske dynamikken. De runde formene som utgjør skulpturens kjerne bidrar til at skulpturen danser eller vakler fra side til side. Utformingen kan også gi assosiasjoner til spiral-bevegelser i vann eller til roterende vind-bevegelse. Variasjonen og gjentakelsen av den geometriske formen skaper en energisk dynamikk.

Skulpturens form og energi gir lett assosiasjoner til naturlandskapet de er omgitt av, særlig vannet og fossens voldsomme kraft/energi. De sterke assosiasjonene til naturkreftene gjør Articulated Column både til et landemerke og en naturlig del av landskapet den er plassert i. Den har et skjelett av stål, kledd med bronse som er patinert. Den er laget for Kistefos og er den siste av tre eksemplarer. Den første utgaven ble laget i 1996.

Tony Cragg Articulated Column 2

Articulated Column av Tony Cragg. Foto: Kistefos.

IMG E0354

Articulated Column av Tony Cragg. Foto: Per Martin Nordlie.

Kart over området

Naviger i kartet for å finne skulpturer, utstillingslokaler, museumsbutikk og kafé.