Avduket 2001

“Articulated Column”
by Tony Cragg

Articulated Column

  • Avduket 2001
  • Material(er) Bronse
  • Dimensjoner 450 x 150 x 150 cm
  • Kunstner Tony Cragg
  • Hvor Vis i kart

Articulated Column (Wirbelsäule/Virvelsøyle) måler 450x150x150 cm. Til tross for sin metriske størrelse og høye vekt, har ikke skulpturen et tungt uttrykk.

Sirkelens rytmiske dans, variasjoner og gjentakelse av nettopp denne geometriske formen, skaper den helhetlige, energiske dynamikken. De runde formene som utgjør skulpturens kjerne bidrar til at skulpturen danser eller vakler fra side til side. Utformingen kan også gi assosiasjoner til spiralbevegelser i vann eller til roterende vindbevegelse. Variasjonen og gjentakelsen av den geometriske formen (sirklene) skaper en energisk dynamikk.

Energien og skulpturens form gir lett assosiasjoner til det naturlandskapet de er omgitt av, særlig vannet og fossens voldsomme kraft/energi. De sterke assosiasjoner til natur- kreftene gjør Articulated Column både til et landemerke og en naturlig del av landskapet den er plassert i. Den har et skjelett av stål, kledd med bronse som er patinert. Den er laget for Kistefos-Museet, og er den siste av tre eksemplarer; første utgave ble laget i 1996.

Tony Cragg Articulated Column 2

Kart over området

Naviger i kartet for å finne skulpturer, utstillingslokaler, museumsbutikk og kafé.