Avduket 1999

“Catastrophic road Signs, Sun”
av Fredrik Raddum

Foto: Einar Aslaksen.

Catastrophic road Signs, Sun

  • Avduket 1999
  • Material(er) Aluminium, jernstang
  • Dimensjoner Høyde: 300 cm
    Skilt: 60 x 60 cm
  • Kunstner Fredrik Raddum
  • Hvor Vis i kart

Fredrik Raddum er kjent for figurativ kunst med en humoristisk og samfunnskritisk vinkling. Han setter ofte mennesket opp mot naturen, men også kultur opp mot naturen.

Som en klassisk fabel forteller opererer han med elementer som landskap, trestammer, ildsteder og dyr som agerer som mennesker, ofte med en moral-leksjon til menneskene som villedes av dumskap.

Som regel er skilt generiske. Men for meg forteller visse skilt personlige historier. For eksempel Catastrophic road Signs, Sun: Jeg pleide å forestille meg hele familier møte sin ende. Dette gjorde jeg i min barndom, når vi kjørte rundt på ferie på sightseeing, turer og besøk.

For å oppsummere, dette skiltet er delvis en genuin fortelling og kommer fra disse turene. Dette er et serviceskilt og ikke et fareskilt. Dermed er det forvandlet. Jeg har også lagt til en sol for å indikere at det er sommer, og at familien inne i bilen er på ferie.

Skulpturen er gitt i gave fra Fredrik Raddum til Kistefos i 2013. Raddum plasserte selv verket på plassen der det nå står.

Skilt

Kart over området

Naviger i kartet for å finne skulpturer, utstillingslokaler, museumsbutikk og kafé.