“Silent Studio”
by Mark Manders

Silent Studio

21. august åpner en ny større permanent installasjon - Silent Studio - av Mark Manders i Steinhuset på Kistefos.

Mark Manders «Silent Studio» vil bli et flott tilskudd til den stadig voksende skulpturparken på Kistefos. Hans verker og installasjoner er en permanent del av flere internasjonale utstillinger og er vist på flere prestisjetunge museer som Guggenheim i New York og Louvre i Paris. Vi ser det som en tillitserklæring og en bekreftelse på at Kistefos er i samme «liga» som de store internasjonale institusjonene

Direktør Egil Eide

Silent Studio er laget eksklusivt for Kistefos og inkluderer en rekke nye skulpturer som fremhever kunstnerens pågående undersøkelse av skala, tid og materialer. Installasjonen består av nøye gjengitte figurative elementer, arkitektoniske fragmenter og endrede hverdagslige materialer.

Manders er kjent for sine skulpturer i bronse, som for seeren gir inntrykk av å være laget av leire. Skulpturene hans gir ofte inntrykk av å være halvferdige, og forlatt midt i arbeidet.

I mer enn tre tiår har Manders jobbet med selvportrettet i form av skulptur, stilleben og arkitektoniske planer. Kunsten hans presenterer mytiske og stemningsfulle tablåer som gjør det mulig for kunstneren å trekke sine egne konklusjoner og betydninger.

Kistefos EA Marc Manders 15707
Kistefos EA Marc Manders 15732
Kistefos EA Marc Manders 15744 kopi