“Silent Studio”
av Mark Manders

Et tiltet hode i det som ser ut til å være leire, men i virkeligheten er lagt av bronse. Skulpturen ser ut som den sover og er forlatt av kunstneren før han fullførte arbeidet.

Fra installasjonen "Silent Studio" av Mark Manders. Foto: Einar Aslaksen.

Silent Studio

  • Material(er) Malt bronse, malt rustfritt stål, offset-trykk på papir, diverse materialer
  • Dimensjoner Varierende mål
  • Kunstner Mark Manders
  • Hvor Vis i kart

Silent Studio er en større installasjon av Mark Manders i Steinhuset på Kistefos. Installasjonen ble åpnet i august 2019.

Mark Manders Silent Studio vil bli et flott tilskudd til den stadig voksende skulpturparken på Kistefos. Hans verker og installasjoner er en permanent del av flere internasjonale utstillinger og er vist på flere prestisjetunge museer som Guggenheim i New York og Louvre i Paris. Vi ser det som en tillitserklæring og en bekreftelse på at Kistefos er i samme «liga» som de store internasjonale institusjonene

Tidligere direktør Egil Eide

Silent Studio er laget eksklusivt for Kistefos og inkluderer en rekke nye skulpturer som fremhever kunstnerens pågående undersøkelse av skala, tid og materialer. Installasjonen består av nøye gjengitte figurative elementer, arkitektoniske fragmenter og endrede hverdagslige materialer.

Manders er kjent for sine skulpturer i bronse, som for seeren gir inntrykk av å være laget av leire. Skulpturene hans gir ofte inntrykk av å være halvferdige, og forlatt midt i arbeidet.

I mer enn tre tiår har Manders jobbet med selvportrettet i form av skulptur, stilleben og arkitektoniske planer. Kunsten hans presenterer mytiske og stemningsfulle tablåer som gjør det mulig for kunstneren å trekke sine egne konklusjoner og betydninger.

Kistefos EA Marc Manders 15707

Fra installasjonen "Silent Studio" av Mark Manders. Foto: Einar Aslaksen.

Kistefos EA Marc Manders 15732

Fra installasjonen "Silent Studio" av Mark Manders.

Kistefos EA Marc Manders 15744 kopi

Kart over området

Naviger i kartet for å finne skulpturer, utstillingslokaler, museumsbutikk og kafé.