Avduket 2016

“Modified Social Benches Kistefos”
by Jeppe Hein

Modified Social Benches Kistefos

Modified Social Bench Kistefos er en serie uvanlige og lekne skulpturelle møbler spredt rundt i parken. Opprinnelig tenkt som en humoristisk kritikk av kontrollerende og marginaliserende design i offentlig rom.

Benkenes grunnleggende form ligner på tradisjonelle park- og hagebenker, men har blitt modifisert til de grader at det er en direkte fysisk anstrengelse å sitte på dem. De utfordrer oss til å sitte, klatre og leke på dem uten å miste balansen. Gjennom å endre formen på benkene har Jeppe Hein skapt møbler som kan beskrives som noe midt imellom kunstverk og funksjonelle designobjekter.

Tekst hentet fra katalogen «Reflection / Path of Silence» 2016. Tekst av kurator Marie Nipper.

Jeppe Hein The Path to Silence 6

Kart over området

Naviger i kartet for å finne skulpturer, utstillingslokaler, museumsbutikk og kafé.