Avduket 2005

“Forgotten Babies # 2”
av Elmgreen & Dragset

Forgotten Babies # 2

  • Avduket 2005
  • Material(er) Babybag, sengeteppe, voksfigur, babytøy
  • Dimensjoner 45 x 35 x 100 cm
  • Kunstner Elmgreen & Dragset
  • Hvor Vis i kart

Forgotten Babies #2 er laget av voks og ikledd materialer som er laget for virkelige babyer; klær, dyne, pute og en baby-bag. Skulpturen gjengir, svært realistisk, en sovende baby.

Materialet skulpturen er utført i gjør at den ser ekte ut; huden virker myk, og detaljer som blodårer og farge-endringer i huden er også gjengitt. Ser man lenge nok på skulpturen forstår man imidlertid at babyen ikke lever. Den beveger seg ikke, puster ikke og lager ingen lyd.

Skulpturen skal komme litt overraskende på publikum. Derfor plasseres den rundt på museets område, noe som kan gi en veldig sterk effekt idet baby-bagen tilsynelatende inneholder et levende, gjenglemt barn.

Uskylden og sårbarheten babyen utstråler forsterkes fordi den ligger ubeskyttet og gjenglemt. Slik påpekes ansvaret vi har som voksne til å opptre anstendig og beskytte det forsvarsløse spedbarnet som er helt avhengig av andres omsorg.

Baby4

Hvor er babyen i dag? Verket har ingen fast plassering på Kistefos, men dukker opp der du minst skulle vente det. Foto: Monica Axelsen.

Kart over området

Naviger i kartet for å finne skulpturer, utstillingslokaler, museumsbutikk og kafé.