Pierre Huyghe er årets skulptør 2022

17. desember 2021

Vi er glade for å endelig kunne dele nyheten om neste års skulptur på Kistefos. Sommeren 2022 åpnes et stedsspesifikt verk av den anerkjente franske kunstneren Pierre Huyghe. Dette er det største permanente verket av kunstneren til dags dato.

Second Law har kommet til syne og stilles ut på Kistefos denne sommeren.

Second Law er en enhet, et miljø, både fysisk og digital, gjennomtrengelig, som kontinuerlig formes av flom og endres av det den oppfatter. Den er en øy og samtidig det denne øya kunne vært under forskjellige virkelighetsbetingelser.

Hele området har blitt skannet, inkludert detaljene, og digitalisert. I det simulerte miljøet, frigjort fra fysiske begrensninger, møtes algoritmer og biologiske agenter. Maskinlæringen benytter et fiksjonsbasert regelsett for å generere kontinuerlige mutasjoner basert på eksisterende elementer på øya, slik som trær, søppel, dyr eller mennesker. Mutasjonene endrer oppførsel i sanntid ettersom de blir påvirket av eksterne faktorer, de vokser hurtigere når det er flom og endrer seg gjennom årene. På tilfeldig vis forlater noen av dem simulasjonen for å manifestere seg fysisk på den faktiske øya.

Mutasjonene endrer øyas utseende ved å vedvare eller bryte ned, og ved tiltagende sammenblanding av den eksisterende virkeligheten med en annen mulig versjon av seg selv.

Helt i enden av skogen står det en skjerm hvor et selvstyrende øye navigerer det simulerte miljøet og er vitne til dets kontinuerlige forandring.

KIS NL Final