Arkitektur i verdensklasse, industrihistorie, kunstutstillinger og en imponerende skulpturpark i naturskjønne omgivelser.

Les mer

22. september 2019
Åpent: 11.00 – 17.00

Copyright laurianghinitoiu kistefosmuseum 14 of 17 7622
Copyright laurianghinitoiu kistefosmuseum 2 of 17 0064

The Twist

The Twist har åpnet! Kistefos` nye spektakulære museumsbygg er designet av de verdenskjente arkitektene i Bjarke Ingels Group, BIG, og vil huse skiftende utstillinger av internasjonalt kaliber. The Twist har blitt kåret av både the Daily Telegraph og Bloomberg til et av de flotteste byggene som åpnes i 2019.

Les mer

Kistefos EA Hodgkin and Creed 11317
The Twist opening BAW 036

Åpningsutstilling i The Twist: `Hodgkin and Creed - Inside Out`

Åpningsutstillingen ‘Hodgkin and Creed - Inside Out’ kan sees fra 18. september til 17. november, og er en duo-utstilling med maler Howard Hodgkin og konseptkunstner Martin Creed. Den inneholder viktige verk fra offentlige og private samlinger, inkludert Christen Sveaas` egen kunstsamling.

Les mer

Kistefos EA Marc Manders 15707
Kistefos EA Marc Manders 15732

Ny installasjon av Mark Manders

21. august åpner en ny større permanent installasjon - Silent Studio - av Mark Manders i Steinhuset på Kistefos.

Les mer om den nye installasjonen her

Kistefos EA Fabrizio Plessi Movimenti della Memoria 0045

Foto: Einar Aslaksen.

Om Kistefos

Kistefos som museum og skulpturpark ble grunnlagt i 1996. Det er bygd på grunnen til et gammelt tresliperi som ble grunnlagt i 1889. Den gamle fabrikken er i dag gjort om til et industrimuseum med skiftende utstillinger.

Les vår historie

Shine of Life, Yayoi Kusama

Yayoi Kusama, Shine of Life, 2019. Kistefos. © YAYOI KUSAMA. Courtesy Ota Fine Arts, Tokyo/Singapore/Shanghai and Victoria Miro, London/Venice. © YAYOI KUSAMA. Photo: Einar Aslaksen

Årets skulptur er av Yayoi Kusama

Under sesongåpningen 26. mai i år avduket vi skulpturen "Shine of Life" av Kusama. Skulpturen er den største Kusama-skulpturen av sitt slag i Norden.

Les mer

Tony Cragg Articulated Column 2
Jeppe Hein - The Path to Silence
Barn i fontene 2

Skulpturparken

Kistefos ligger naturskjønt til og har en imponerende samling av skulpturer av internasjonalt anerkjente kunstnere som Anish Kapoor, Jeppe Hein, Tony Cragg, Olafur Eliasson, Fernando Bottero and Elmgreen & Dragset. Kistefos fokuserer på stedsspesifikke skulpturer laget spesielt for Kistefos.

Om skulpturparken

Pågående utstilling

Hodgkin and Creed - Inside Out

18. september – 17. november 2019

Åpningsutstillingen i The Twist - ‘Hodgkin and Creed - Inside Out’ - kan sees fra 18. september til 17. november og er en duo-utstilling med maler Howard Hodgkin (1932-2017) og konseptkunstner Martin …

Les mer