Tidligere utstilling

Marina Abramovic - Entering the Other Side

25. mai – 12. oktober 2014

Utstillingen i sesongen 2014 var av den verdensberømte kunstneren Marina Abramović. Kunsthallen viste kunstikonet Marina Abramović, som i fjor ble kåret av det amerikanske livsstil-nettstedet Complex til det siste tiårets nest mest betydningsfulle, internasjonale kunstner. Bare rangert bak Ai Weiwei som var hovedutstiller på Kistefos i 2012.

Kunstikonet Marina Abramović valgt Kistefos-Museet som utstiller for hennes første museumsutstilling i Skandinavia, og utstillingen fikk tittelen Marina Abramović – Entering the Other Side. Marina Abramović er født i Serbia i 1946, og begynte sin performance-karriere tidlig på 1970-tallet. Utstillingen presenterte hovedverk innenfor video, foto og installasjoner fra de siste 40 årene av hennes berømte kunstnerskap.

CARRYING THE SKELETON

Foto: Marina Abramović

Gjennomgående temaer i utstilling var hennes fokus på livet, døden og hennes bruk av sin egen kropp i kunsten. Hennes nyeste videokunstverk, The Scream, ble stilt ut og vist for første gang på Kistefos-Museet. Verket ble laget i Oslo i 2013 i forbindelse med Munch-jubileet og åpningen av Ekebergparken. Tresliperiet ble også tatt i bruk som utstillingsarena der Abramović installerte en lydinstallasjon som besto av serbiske folkesanger som formidlet hennes egen begravelse.

Utstillingen ble kuratert av styremedlem og kunsthistoriker Allis Helleland og koordinert av Hege Elisabeth Johnsen.

  • Når: 25. mai – 12. oktober 2014
  • test:

    test