Pågående utstilling

Liquid Life

23. mai – 17. oktober 2021 kl. 10.00–17.00

Liquid Life er en gruppeutstilling kuratert av Martha Kirszenbaum og består av verker fra sju internasjonale visuelle kunstnere, samt et lydverk. Fem av verkene er laget spesielt for Kistefos og har ikke tidligere vært vist.

For a Future Adaptation of Giselle Willis battle of whatever forever by Cecile B Evans 2021 WIP production still supported by Ballet National de Marseille LAHORDE and l Ecole Nationale de Danse de Marseille

for a Future Adaptation of Giselle (Willis' battle of whatever forever) by Cécile B. Evans, 2021, WIP production still, supported by Ballet National de Marseille, (LA)HORDE, and l'Ecole Nationale de Danse de Marseille.

Vi er stolte av å kunne åpne dørene inn til en vital og annerledes utstilling. Tittelen på utstillingen "Liquid Life" har fått en dobbel bunn i det den i møte med utfordringer knyttet til dagens situasjon, også er flytende i sin form. Utstillingen vil leve og utvikle seg til den finner sin endelige form i midten av juni. Det er mange av oss som tørster etter kunst- og kulturopplevelser nå, og i tråd med en forsiktig gjenåpningen av samfunnet ønsker vi derfor å invitere publikum med på reisen.

Direktør Birgitte Espeland

Utstillingen reflekterer over forholdet mellom mennesket og natur, og tar for seg temaer som postmoderne økologi, øko-feminisme og biologi.

I det kunsten presenteres både inne og utenfor The Twist skapes en relasjon hvor byggets hypermoderne arkitektur, med dens beliggenhet midt i naturen, selv blir et eksempel på kontrasten, men også den uløselige tilknytningen, mellom menneskeheten og naturen.

Martha Kirszenbaum er kurator og forfatter basert i Paris og Los Angeles. Hun var kurator for den franske paviljongen på den 58. Venezia-biennalen. Tidligere var hun grunnlegger, direktør og kurator for Farenheit i Los Angeles, og har hatt stillinger ved blant annet MoMA i New York, Centre Georges Pompidou i Paris og New Museum i New York.

Kunstnerliste:

Pierre Huyghe (FR / CL)

Laure Prouvost (FR /BE)

Cécile B. Evans (US / UK)

Max Hooper Schneider (USA)

Sandra Mujinga (NO)

Olivia Erlanger (USA)

Ane Graff (NO)

Soundscape by Samson (FR)

DSF1420 1

Sandra Mujinga, Coiling. Foto: Vegard Kleven.

DSF0725

Olivia Erlanger, Pergusa (Dark Violet) and Pergusa (Lime & Lavender). Foto: Vegard Kleven.

DSF1018

Ane Graff, The Goblets (Soil Edition). Foto: Vegard Kleven.