Tidligere utstilling

Tracing Absence

29. april – 15. oktober 2023

Det er en glede å kunne invitere til andre etasje i Nybruket Galleri som er nyoppusset som gallerirom. Industribyggets annenetasje har beholdt sine originale bjelker og vinduer, og skaper et historisk bakteppe for årets utstilling: Tracing Absence.

Tracing Absence

Foto: Vegard Kleven

Utstillingen Tracing Absence består av verk fra Christen Sveaas’ Kunststiftelse, og tematiserer fravær som en prosess. Utstillingen inviterer betrakteren til å konfrontere ubehaget som kan oppstå i møte med følelser av tomhet og fravær. Fravær omgir oss konstant, og kan finnes i et tomt rom, på et blankt lerret, i rom fulle av mennesker, i nære relasjoner og i samfunnet.

Utstillingen har fokus på fotografi, og følgende kunstnere deltar med verk: Per Inge Bjørlo, Sophie Calle, Nan Goldin, Andreas Gursky, Ilkka Halso, Rune Johansen, Ola Kolehmainen, Mikkel McAlinden, Zanele Muholi, Joseph Sergi, Aase Texmon Rygh, Wolfgang Tillmans, James White, Richard Wright, Francesca Woodman, Yiskāh (alias Jessica Beechey).

Tracing Absence er kuratert av ni tidligere studenter fra masterprogrammet Curating Art and Public Spaces, som er opprettet av Whitechapel Gallery i samarbeid med London South Bank University.

Mikkel Mcaldinen.

Mikkel Mcaldinen. LANDEK MINE LAST SHIFT AUGUST 21, 1991 (2015). Gjengitt med tillatelse av Christen Sveaas' Kunststiftelse.

Music is about to begin kopi

Ola Kolehmainen, The Music is About to Begin. Gjengitt med tillatelse av Galleri Brandstrup og Christen Sveaas' Kunststiftelse.